Skocz do zawartości

Rxp 215 pytanie

Baks
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie znajomy ma RXP 215 przelatane ma 100mh. Przy starcie przy dodaniu maksymalnego gazu startuje tak  jak by mu ślizgało sprzęgło , tz. wyje a nie jedzie dopiero po chwili zaczyna ciągnąć prawidłowo . I pytanie co może być przyczyną ??

• 2 tygodnie później...
jakbym qwa nie wiedział ? Wy w swoich super hiper extra maszynkach z 2010 roku musicie uważać żeby za mocno nie pierdnąć w siedzenie bo od razu padną wszystkie pompy, wtryski, uszczelki, dzikie węże i dekielki a ja swojego starego XP naprawiam za pomocą młotka a za grosze z UK mam (tak, mam) pół silnika na zapas, turbinę, wałek i śrubę. Także trochę mniej flejmu i hejtu i rzucania gównem w młodszych.

Kolego nie wiem dlaczego ostatnio nowi koledzy na forum oczywiście nie wszyscy mają wymontowany " układ scalony "odpowiedzialny za poczucie humoru  :o.

Przeanalizuj te posty pomyśl trochę i dojdziesz do wniosku że nikt Cię niczym nie obrzuca  a już  na pewno nie wspomnianym gównem jak mogłeś to tak odebrać  , ludzie czy wy już za przeproszeniem żeście powariowali skąd tyle agresji  :(.

jakbym qwa nie wiedział ? Wy w swoich super hiper extra maszynkach z 2010 roku musicie uważać żeby za mocno nie pierdnąć w siedzenie bo od razu padną wszystkie pompy, wtryski, uszczelki, dzikie węże i dekielki a ja swojego starego XP naprawiam za pomocą młotka a za grosze z UK mam (tak, mam) pół silnika na zapas, turbinę, wałek i śrubę. Także trochę mniej flejmu i hejtu i rzucania gównem w młodszych.

>:D no to dałeś do pieca, pomyśl zanim napiszesz, bo może będziesz potrzebował pomocy a na wszystkich forach Cię OLEJĄ kolego ::)

Nie obrażaj porządnych użytkowników tego forum - jaki 2010? Kolega Jack na przykład ma sprzęt z 2013r. a i inni też nie gorzej ;) :D

myślę ze nie ma co się kolego z bagien obrażać , nikt nic nie napisał.....

a i to nie kwesta wieku sprzętu......

porostu zostało podkreślona zasada "jak dbasz tak masz"

w nowym roczniku w sprzęcie jak by była taka sytuejszyn jak u ciebie z tym piachem... to sadzę ze by poszło w tys zl.... żeby to pływało jeszcze... bo są delikatniejsze....

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

czesć

będzie pasował , klucz z wieloklinem

Przypominam problem  ze startu skuter idzie jak by ślizgało mu sprzęgło , później jak już się rozkręci to idzie można powiedzieć normalnie .

Rozebrałem tył jak na moje oko werring może jest trochę porysowany , ale śruba wygląda chyba dobrze .

Możesz zerknąć na to czy mogło to być przyczyną tego problemu ..

http://www.mediakom.nazwa.pl/seadoo/1.jpg

http://www.mediakom.nazwa.pl/seadoo/2.jpg

http://www.mediakom.nazwa.pl/seadoo/3.jpg

werring mam nowy wiec tak czy tak wymienię ( jak uda mi się odkręcić ten wieloklin) ..

Drugi problem dotyczy trymu VTS tz. nie działa stoi w jednej pozycji .

wydostałem ten silniczek który tym steruje i po rozebraniu wydaje mi się że ten ślimak z platiku w środku już słabo spełnia swoją funkcję. pytanie czy to może być jedyna przyczyna awari VTS czy jest jeszcze jakiś moduł . I czy masz może jaki silnieczek :

http://www.mediakom.nazwa.pl/seadoo/4.jpg

Dzieki...