Gruby Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych motorowodniaków ew.do kogoś kto pływał po Kanale Elbląskim, Jezioraku Zalewie Wiślanym; mianowicie jaka jest minimalna głębokość owego kanału i czy da się dopłynąć łódką o zanurzeniu 1,2m przy trymie w pozycji "0" Oczywiście w trakcie pływania zejdzie jeszcze o jakieś 30-40 cm pod wodę więc trzeba jej liczyć ok. 1,5 metra. Czy dam radę przepłynąć np. do Malborka i potem Wisłą na Zatokę Gdańską. Widziałem na śluzach w kanale spore statki ale obawiam się że to płaskodenne były,a z drugiej strony 1,5 metra to przecież nie kosmos chociaż koło Czarciego Ostrowa skały przetestowałem płynąc "na skróty" 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybiłowek Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Po Jezioraku możesz pływać, ale kanały wychodzące z Jezioraka mogą być już za płytkie, same mają +- 1.5m głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adzik Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Z tego co pamiętam to najpłycej będzie na Jeziorze Druzno - ok.1m, ale dno to nie skały a miękki muł. Poza tym odradzam Pasłękę tam też były podobne głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruby Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Mierzyłem dziś dokładnie łódkę; jak podniosę przekładnię tak żeby tylko śruba pchała łódź to mam 90 cm zanurzenia, może 1m przy 4 osobach na pokładzie, trochę strach ale chyba zaryzykuję, to nie jest nowa łódź i projektowali ją projektanci a nie ekonomiści więc trochę laminatu na dole ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybiłowek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Na Jeziorak zorganizuj sobie w miarę aktualną mapę, jest dość sporo mielizn, a ze stanem wody na nim tez jest różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmen1 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 A ja tam co roku latam w te i z powrotem i nawet nie pomyślałem że mogą być mielizny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybiłowek Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 bo latasz wydeptanymi ścieżkami, a nie skróty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmen1 Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Głównie na Wyspę Miłości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi