Skocz do zawartości

Zakup silnika

Woytec
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuję zakup silnika ok. 8 km i mam pytanie: czy ktoś miał styczność, kupował lub oglądał silniki w firmie Pinpol koło Legnicy. Ma dość kowalek do nich i zastanawiam się czy warto się wybrać prawie 300 km w jedną stronę, na zdjęciach w miarę ok, duży wybór i wszystkie po przeglądzie. Proszę o rady i opinie.

• 1 miesiąc temu...
Ważne jest pochodzenie silnika,a tego nikt  nie udowodni jego pochodzenia a zwłaszcza firma która handluje takimi silnikami.Silnik może byc po zalaniu lub innych wadach ukrytych .Zasolona woda ma dużo do tego jakie są cześci zużyte,a to już byłby dodatkowy wydatek +cena za silnik.lepiej przemyślec zakup naprawdę bo można tego żałowac.Ja kupilem nowego seakinga 25km i jestem zadowolony użytkuje już go 3rok ,a nasłuchałem sie o tym dużo oj dużo na temat tych silników ja nie przywjązuje wagi do tego co wypisują ludzie i jakoś dobrze wyszedłem na tym.Niech kolega przemyśli zakup żeby tego nie żałowac.pozdrawiam.

Ważne jest pochodzenie silnika,a tego nikt  nie udowodni jego pochodzenia a zwłaszcza firma która handluje takimi silnikami.Silnik może byc po zalaniu lub innych wadach ukrytych .Zasolona woda ma dużo do tego jakie są cześci zużyte,a to już byłby dodatkowy wydatek +cena za silnik.lepiej przemyślec zakup naprawdę bo można tego żałowac.Ja kupilem nowego seakinga 25km i jestem zadowolony użytkuje już go 3rok ,a nasłuchałem sie o tym dużo oj dużo na temat tych silników ja nie przywjązuje wagi do tego co wypisują ludzie i jakoś dobrze wyszedłem na tym.Niech kolega przemyśli zakup żeby tego nie żałowac.pozdrawiam.

Mój pierwszy silnik ,stary poczciwy evinrud 6hp był z1978r działa do dziś , ciekaw jestem za ile lat ( a najlepiej motogodzin ) twój król chińskich móż  będzie robił za kotwice  ;D . Ten twój tekst kolego jakoś dziwnie wygląda na samouspokojenie kupieniem tego wyrobu , sorki ale tak to odbieram .

• 1 rok później...
Kupiłem u nich silnik Yamaha 50 km - zima brak możliwości sprawdzenia podczas gwarancji rozruchowej którą dają. Dwa dni temu wodowanie i wychodzą kwiatki - nie pierwsze zresztą sam silnik oki tylko manetka całkowicie nie pasująca do silnika tzn dodawanie gazu działa tak jak odejmowanie go dylemat czy naprawiać na miejscu czy reklamować biorąc pod uwagę odległość naprawa - przeróbka na miejscu w ogłoszeniu silniki sprawdzone serwisowane nic tylko zakładać i pływać w tym przypadku z niezbyt wielkimi prędkościami, Sam silnik jak na razie po akcji z manetką wymaga regulacji dziwne dźwięki z power trimu lecz działa. Pierwszym zaskoczeniem po przyjściu silnika było to, że nie dostałem faktury lecz umowę z gościem za Odry. Ciężko o jednoznaczną opinie o firmie kontakt telefoniczny był dobry poszli mi na rękę za silnik płaciłem w ratach , tylko ten babol z manetką uczciwie piszę, że nie dzwoniłem do nich w tej sprawie bo gdy mam do wyboru reklamację lub pływanie wybieram to drugie.

Manetka jest zbyt stara lub za nowa do tego silnika. W pewnym momencie Yamaha zmieniła sterowanie otwarciem gazu z pchanego na ciągnięte lub odwrotnie. Można znaleźć w necie instrukcję jak rozebrać mechanizm manetki i złożyć go odwrotnie. Nie wymaga to wiedzy "magicznej", wystarczy trochę obycia z narzędziami.

Tak magik w Pilawie zrobił przekładkę problemem było to, że miał być to komplet i był kupiony razem firma Pinpol twierdzi, że sprzęt który sprzedaje jest przez nich sprawdzany i gotowy do pływania. Nazywają się serwisem  ;D